2016. augusztus 20-án elkezdődött a „Gyereknek áll a világ!” című rendezvénysorozat

Tájékoztató napok és gyermek programok országszerte

gyereknek_all_a_vilag_kep

Az EFOP-3.1.1-14-2015-00001 számú, „Kisgyermekkori nevelés támogatása” című kiemelt projekt egyik célkitűzése, hogy országszerte tájékoztatást nyújtson a kisgyermekeket nevelő családoknak a 2017. január 1-jétől átalakuló bölcsődei ellátás rendszeréről.

A 30 állomásból álló szakmai rendezvénysorozat első 6 helyszíne Szentpéterúr, Bana, Szabolcsveresmart, Pitvaros, Somogyjád és Palotás voltak. A családi napok keretein belül, több mint 1000 fő vett részt a napközbeni gyermekellátás népszerűsítéséhez kapcsolódó szakmai előadásokon, gyermek-, egészség-, sport-, gasztronómiai- és szórakoztató programokon.

A gyerekeknek a kreatív kézműves programok mellett biztosított volt az arcfestés, a mozgást fejlesztő gyerekjátékok, sor- és váltóversenyek és az interaktív zenés gyermekműsor is. A felnőttek kikapcsolódását tanácsadások és sütő-főző versenyek garantálták.

A kicsiknek baba-mama sarok és mini játszótér került kialakításra, ahol a kisgyermekes szülők feltehették kérdéseiket a jelenlévő szakembereknek. A résztvevők a vitaminkonyhában zöldség és gyümölcs turmixokat, cukormentes gyümölcsleveleket kóstolhattak.

A gyerekek felfújható labdát, léggömböt, színes ceruzákat, buborékfújót, jojót, malacperselyt és kulacsot is kaptak. A versenyek eredményhirdetéssel zárultak, ahol oklevelekkel és az ajándékcsomagokkal díjazták a nyertes csapatokat.

A szakemberek felhívták a jelenlévők figyelmét, hogy a jövőben a kisgyermekes családok többféle segítséget kaphatnak az államtól ahhoz, hogy a mindennapokban össze tudják egyeztetni a szülői és munkavállaló feladataikat és gyermekeik jó minőségű bölcsődei ellátás keretén belül szeretetteljes, biztonságos környezetben nevelkedhessenek, fejlődhessenek.

A rendezvénysorozat 2017. május 1-jétől folytatódik.