Sikeresek voltak a „Gyereknek áll a világ!” rendezvényeink

gyereknek_all_a_vilag_kep

Az EFOP-3.1.1-14-2015-00001 számú, „Kisgyermekkori nevelés támogatása” című kiemelt projekt egyik célkitűzése, hogy tájékoztatást nyújtson a kisgyermekeket nevelő családoknak a 2017. január 1-jétől átalakítás alatt álló bölcsődei ellátás rendszeréről, megismertesse a szülőket a különböző szolgáltatási formákkal.

A szülők széles körű tájékoztatása érdekében 2016. augusztus 20. – 2017. szeptember 09. időszakban, országosan összesen 30, a változásokkal érintett települést látogatott meg a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft., mint projektgazda, a szervezéssel megbízott Hajdú-PR-KO Kft.-vel. A rendezvények helyszínei a konvergencia régiók azon települései közül kerültek kiválasztásra, amelyeken a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátása nem megoldott és a településen élő 3 év alatti gyermekek száma legalább 40 fő.

A projekt keretein belül biztosított családi napokra ellátogatók a gyermekek napközbeni ellátásának népszerűsítéséhez kapcsolódó szakmai előadásokon vehettek részt, mellyel alkalmat teremtettünk a szülőknek többek között a bölcsődei ellátás lehetőségeiről, előnyeiről, valamint a kisgyermekkori neveléshez kapcsolódó hátránycsökkentési lehetőségekről való tájékozódásra. Az eseményen résztvevőknek egyúttal gyerek-, családi, egészség és sport-, szórakoztató, valamint gasztronómiai programokat is biztosítottunk.

A programokon való részvétel ingyenes volt, azok előzetes regisztráció nélkül látogathatóak voltak.

A visszajelzések alapján a rendezvényeink nagyon sikeresek voltak. Több szülő kiemelte, hogy az előadásokból ismerhette meg azokat a lehetőségeket, melyek az édesanyák munka világába történő (újra) integrálódását segíthetik. A gyermekes családoknak a gyerekeknek szánt színes programok, játszási lehetőségek, sportvetélkedők tetszettek, mely egy közös, csodás nap eltöltésére adott lehetőséget a résztvevőknek. A gasztronómiai programokat (főzőverseny, vitaminsátor) minden korosztály nagyon kedvelte. A versenyzők szívesen készítették el a tervezett ételeket, melyeket a zsűrizés végeztével családi, baráti körben fogyasztottak el. Nagy sikert arattak a különböző helyben turmixolt gyümölcs- és zöldséglevek, gyümölcs kóstolok, müzlik. A napot tovább színesítette a színpadi fellépők sora.

kep1 dig kep3
kep4 kep5 kep6
sdr kep8 kep9
dav kep11 kep12
kep13 kep18 dig
dav dav kep17