Szakmai workshopok az EFOP-3.1.1 projektben

By 2016-10-12Hírek

 

2017. január elsejével a 0-3 év alatti gyermekek napközbeni ellátása átalakul. Az EFOP-3.1.1-14-2015-00001 azonosítószámú, „Kisgyermekkori nevelés támogatása” című kiemelt projekt egyik célja, hogy a rendszer minél gördülékenyebb átalakulását támogassa. Ennek érdekében a projekt keretein belül területi koordinátori hálózat jött létre.

A területi koordinátorok 48 alkalmas szakmai workshop keretében nyújtanak segítséget és adnak tájékoztatást a kisgyermekkori nevelést, gondozást végző intézmények és szolgáltatók, valamint az ellátórendszer többi szereplője részére. A találkozók a konvergencia régióban azon szolgáltatáshiányos járásokhoz tartozó településeken valósulnak meg, ahol még nem biztosított a 0-3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása.

A 2016. szeptember 26-tól kezdődő workshopok további célja az intézményes szereplők (védőnők és házi gyermekorvosok, családi napközik, bölcsődék, óvodák és iskolák, valamint a pedagógiai szakszolgálatok munkatársai, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek) közötti kapcsolatok kiépülésének elősegítése.

Koordinátoraink elsőként Katymáron, Rétságon, Devecserben, Mosonmagyaróváron és Sárváron szerveztek szakmai workshopokat.