Szakmai workshopok országszerte

By 2017-03-22Hírek

Az EFOP-3.1.1-14-2015-00001 számú, Kisgyermekkori nevelés támogatása című projekt keretében területi koordinátoraink 2016. őszétől eddig 21 alkalommal tartottak szakmai workshopot országszerte.

A 2016-os helyszínek Katymár, Rétság, Devecser, Mosonmagyaróvár, Sárvár, Jánoshalma, Tamási, a 2017-es év helyszínei pedig Bakonycsernye, Gyula, Mezőkovácsháza, Nagykanizsa, Mohács, Balatonalmádi, Szentkirályszabadja, Balatonfűzfő, Zalakaros, Abaújszántó, Litér, Szurdokpüspöki, Mezőtúr és Vámosújfalu voltak.

A találkozók célja a települések vezetőinek, a járásban működő munkáltatóknak, a gyermekek napközbeni ellátásában érintett szakembereknek, valamint a társágazatok szereplőinek személyes tájékoztatása a gyermekek napközbeni ellátásának megváltozott törvényi kötelezettségéről, valamint lehetőségeiről, fenntarthatóságáról.

A koordinátorok által szervezett események alkalmával polgármesterek, jegyzők, bölcsődevezetők, bölcsődevezető helyettesek, kisgyermeknevelők, óvodavezetők, óvodavezető helyettesek, család- és gyermekjóléti központok és szolgálatok intézményvezetői és szakmai vezetői, védőnők, gyermekvédelmi szakszolgálatok munkatársai keresnek megoldásokat az adott településen a gyermekek napközbeni ellátásának megfelelő kialakításával kapcsolatban.

Koordinátorainkat gyakran elkísérik mentoraink is, a minél információgazdagabb tájékoztatás nyújtás és a résztvevők által feltett kérdések minél pontosabb megválaszolása érdekében.

Munkatársaink legközelebb Szentgotthárd és Sárbogárd települések illetékes vezetőit keresik fel.